Zomerreces

Het leest wellicht raar. Zomerreces. Ik schrijf vaak en veel over verslaving, en ook dat verslaving geen vrije dagen kent. Het is er altijd. Ook heb ik veel geschreven dat AGOG er altijd is. Toch ben ik binnenkort drie weken van de radar. Even geen probleemspelers voor me, even geen nieuwe aanmeldingen, en even geen gesprekken.

Dit jaar ga ik het écht doen. M´n telefoon uit. Niet opnemen en niet reageren. Een duidelijke melding aanzetten dat ik er even niet ben. Dat ik vakantie heb. Ik merk dat ik het nodig heb. Even geen werkcontacten. En dat is iets nieuws voor mij. AGOG liet ik altijd doorlopen, omdat het nu eenmaal AGOG was. Verslaafde mensen kunnen niet tegen hulp van 9 tot 5. Zij hebben geen geduld, dat is zelfs het kenmerk van hun verslaving.

Dat was wat ik de afgelopen veertien jaar dacht in de zomer. Gewoon opnemen en door laten gaan. Wat maakt het uit? Telefoon en internet zijn toch overal, waarom zou ik niet reageren? Kleine moeite toch? Ik heb dat jaren gedaan en er weinig hinder van ondervonden. Sterker nog: soms was het hilarisch. Zat ik op een berg in Noorwegen en vroeg iemand me het telefoonnummer van de AGOG Oss. Liep ik rond in Kaapstad en belde iemand met een vraag over mijn groep in Nijmegen. Ik nam op en stuurde door, of maakte afspraken. Altijd informeerde ik.

“Komende zomer ga ik het anders doen. Ik ga loslaten. De AGOG telefoontjes overlaten aan anderen. Dat gaat het hele jaar óók prima, dus waarom niet?”Feite Hofman

Loslaten

Komende zomer ga ik het anders doen. Ik ga loslaten. De AGOG telefoontjes overlaten aan anderen. Dat gaat het hele jaar óók prima, dus waarom niet? Beschikbaar zijn klinkt als weinig energievol, maar ik verzeker u, het tegendeel is waar. Hulpbehoevende gokverslaafde mensen, hun naasten, arrogante claimers, spoedeisende gokaanbieders, collegae met een vraag, er kan van alles komen. Maar wat doe ik met m’n bedrijf ‘Pas op Gamen en Gokken’? Het liefst zou ik hetzelfde doen.

Dat wordt ‘m dus. Niet bereikbaar zijn voor wat dan ook maar AGOG of gokgerelateerd is. U kunt nu nog inzetten off dat mij lukt of niet. De odds staan (in mijn hoofd) ongeveer gelijk. U leest wellicht nog één column van mij voor m’n reces. En anders gaan we na de zomer gewoon vrolijk verder!

Geef een antwoord