Gamen

 

De homo ludens – of te wel de spelende mens. Spelen, een spel doen, is gezond. We leren dat onze kinderen al van hun vroege jeugd en daar is niets mis mee. Met de opkomst van computertechnologie kwamen er ook de computerspellen bij en met internet groeide het fenomeen ‘gamen’ uit tot zo groot als het nu is. Héél veel groter dan menigeen denkt, en zoals met alle genotsmiddelen moet de mens ook hiermee verantwoord leren om gaan.

Hoe lang per dag is gamen nog ‘gezond’?

Is gamen op internet nou wel of niet een sociale bezigheid?

Vast staat, dat een deel van de jongeren zich verliest in gamen, tijd en ruimte vergeet en niet meer weg te slaan is van achter het beeldscherm, met alle gevolgen van dien. Voeg daar nog eens aan toe dat steeds vaker gokelementen worden toegevoegd aan games en een jonge verslaving is geboren. “Pas op Gamen en Gokken” licht voor over, waarschuwt voor en denkt mee over problematisch gamen. Op scholen in klassen, bij ouderavonden, bij conferenties en andere bijeenkomsten.

Wilt u dat wij komen? Meer weten over de griezelige overeenkomsten tussen gamen en gokken? PoGG komt bij u een presentatie, voorlichting of workshop houden. Neem contact met ons op.