Geschiedenis

In januari 2017 was Feite Hofman, op uitnodiging van Unibet – een internet gokaanbieder – op Malta. Hij gaf daar aan de Nederlandse medewerkers van Unibet, die werkzaam zijn op Malta, zijn presentatie over gokverslaving die bedoeld is voor middelbare scholen.

Tijdens dit bezoek ontmoette hij o.a. Maris Bonello van de afdeling Responsible Gambling van Unibet,  Adrian Sladdin en Owen Baily van YGAM (Young Gamblers). Het werd een interessante bijeenkomst.

Feite en YGAM spraken af verder te gaan praten over een mogelijke samenwerking in Nederland.

Sinds jaar en dag kennen Feite Hofman en Marcel van Koppenhagen elkaar. Feite en Marcel zijn beiden ex-gokverslaafd en Marcel volgde Feite op als groepsleider bij de stichting Anonieme Gokkers en omgeving Gokkers (AGOG) in Arnhem.

Feite en Marcel delen één passie: hoe voorkom je verslaving! Over dit onderwerp filosofeerden zij vaak. Daar spraken zij de wens uit hun ‘krachten’ in de toekomst te gaan bundelen. Zou dit het moment zijn?

400dpiLogoCropped

Ze nodigden de mannen van YGAM uit en in maart 2017 vond in Rotterdam een bijzonder inspirerende brainstormsessie plaats met Lee Willows, geestelijk vader van YGAM, Adrian en Owen. Het idee voor de maatschap “Pas op Gamen en Gokken” (PoGG) was geboren!

In april kwam er een vervolg in de vorm van een training door YGAM. Deze training vond plaats in het Hippodrome in Londen. Het Hippodrome heeft een rijke geschiedenis in het entertainment en is vandaag de dag nota bene in gebruik als casino!

In mei was de definitieve oprichting van PoGG een feit. De eerste scholen werden ‘bediend’ in juni en juli 2017.

De eerste workshops staan gepland in het najaar van 2017 in Arnhem, thuisstad van PoGG.

STEUN ONS

Uw kennis en ervaring delen?

2

full time

5

Vrijwilligers