Voorlichting

PoGG geeft voorlichting aan jongeren, maar ook aan hun ouders, onderwijsgevenden of begeleiders. Logischerwijs vaak op scholen, maar breder dan u misschien denkt!

 

Hieronder vindt u ideeën en mogelijkheden:

*voorlichting in de klas:

Ervaringsdeskundigen gaan de klassen in. Of het nu groep  7 van de basisschool is of derdejaars studenten van de universiteit, wij sluiten aan bij de leeftijdsgroep of belevingswereld. Op middelbare scholen echter, zetten we ook ‘Peers’ in. De aansluiting tussen leeftijdsgenoten onderling is vaak véél groter. PoGG heeft een Peer-to-Peer programma ontwikkeld, waarmee studenten tussen de 18 en 25 jaar oud met een voorlichtingsprogramma de klassen in gaan. Tenslotte nemen jongeren vaak meer aan van mensen uit hun eigen leeftijdscategorie. Ontwikkeld door HBO jongeren, voor jongeren!

Voor basisscholen hebben we ons ‘Lootbox’ programma, een kist met allerlei materialen waarmee kinderen zelfstandig hun kennis over gamen en de ‘andere kant’ daarvan leren ontdekken. Ook de leuke, want gamen is echt niet alleen negatief. Zeker niet. Op zoek naar de balans!

Klik op een link hieronder voor specifieke informatie over de verschillende vormen van voorlichting die PoGG in haar programma heeft staan.

Beschrijving Lootbox

Beschrijving Peer to Peer

Beschrijving Escape Room

 

*voorlichting aan ouders;

Onze ervaringsdeskundigen of studenten aangesloten bij PoGG organiseren ouderavonden. Over de risico’s van overmatig gamen of gokken. Interactief. Samen met ouders en onderwijsgevenden kijken we naar wat wij maar ook vooral wat u zelf kan doen. Verbieden alleen is geen optie. Meekijken met uw of jullie kind of puber wel. ‘Moet ik een tweede spelcomputer aanschaffen?’ ‘Hoeveel uren gamen is normaal?’ ‘Mag mijn zoon naar het casino?’ –Vragen te over. Met elkaar komen we vast tot oplossingen. Ook hier geldt: gamen is niet alleen negatief. Af en toe eens een gokje wagen ook niet. Maar ‘in balans blijven’ is wel fijn!

 

*Voorlichting aan schoolteams / sportclubs

Ook schoolteams en andere verenigingen waar veel jongeren komen geven we voorlichting. Het fijnst is immers, als iedereen rondom jeugd weet van de risico’s rondom gamen en gokken. Vaak ook wordt het breder getrokken en komen we uit op internetgedrag of de invloed van de mobiele telefoon. PoGG is specifieker. PoGG kijkt vooral naar de game- en gokverslavende elementen op bijvoorbeeld het internet. Vele sociale media maken gebruik van elementen die in de game- en gokindustrie ontworpen zijn. Niet voor niets. Hoe meer kennis, hoe meer u begrijpt wat er met de jongere gebeurt. Voor sportclubs geven we speciale voorlichting, ook met het accent op matchfixing. Hoe sterk sta je, als jong sporttalent, als je benaderd wordt door een gok-tussenpersoon die je gouden bergen belooft?