Wie zijn wij?

Feite Hofman

“Voorkomen is beter dan genezen.”

OVER FEITE HOFMAN

Jaren lang leven met een gokverslaving. Dat is wat mij, Feite Hofman, overkwam. Overkwam of mijzelf aangedaan? Niemand staat ’s morgens op met het idee om tegen de avond gokverslaafd te worden. Natuurlijk denken mensen bij gokverslaving aan de verantwoordelijkheid van de verslaafde zelf. Die is er ook. Maar hoe verantwoordelijk kan een verslaafd iemand nog zelf beslissingen nemen? Ik kon het, met de kennis van nu, destijds niet. Dat neemt niet weg dat ik mijn verslaving zelf in stand heb gehouden, heb gevoed en heb opgezocht, heb liefgehad en heb gehaat.

Inmiddels speel of gok ik al ruim zeven jaar niet meer, maar blijf ik er elke dag mee bezig. Met mijn werk in het bestuur van de Anonieme Gokkers (AGOG), met het trainen van casinopersoneel en met het geven van verslavingsvoorlichting op scholen en andere instellingen. Zo werk ik nog elke dag met mijn gokverslaving, maar ‘gebruik’ ik niet meer.

Met ‘Pas op Gamen & Gokken’ hoop ik bij anderen, jeugd en de volwassenen om die jeugd heen, verslaving te kunnen voorkomen, zonder daarbij met het vingertje te wijzen. Begrip kweken over de risico’s van game -en kansspelverslaving is mijn motto geworden.

CONTACT OPNEMEN MET POG&G? INFO@PASOPGAMENENGOKKEN.NL