Wat maakt dat mensen gokken?

Krasloten, casino’s, roulette, Staatsloterij, gokkasten en balletje-balletje. Gokken is zo oud als de wereld en holbewoners speelden al gokspelletjes met als inzet botjes of stenen. Een spel spelen met de kans je inzet te vergroten zonder dat je de uitslag van tevoren weet of er invloed hebt. Zo luidt de formele definitie van het fenomeen ‘gokken’.

Wat gebeurt er in het hoofd van een gokker?

Sinds 1 okober 2021 kent Nederland legale websites waar op gegokt kan worden. Er werd gestart me negen legale gokwebsites, inmiddels heeft de Kansspelautoriteit meer dan 20 vergunningen afgegeven. Dit betekent ook, dat de naamsbekendheid van gokbedrijven enorm is vergroot. Jonge mensen zijn al gewend geraakt aan de namen van gokbedrijven en zullen daardoor gokken eerder als iets ‘gewoons’ beschouwen, een in de ogen van ‘Pas op gamen en gokken’ zorgelijke ontwikkeling. Hét antwoord lijkt daarom het geven van voorlichting, over het verdienmodel achter gokken. ‘Creating awareness’ dus, het aloude motto van Pas op Gamen en Gokken. Graag komen we met uw organisatie in contact en bespreken we de mogelijkheden van het geven van voorlichting.

Wist u dat het percentage suïcides onder alle verslavingen bij gokverslaafden het hoogst is? De sensatie van winnen, bijna winnen of toch verliezen doet veel in onze hersenen. Met eens een gokje wagen is weinig mis, maar wanneer wordt het gokken sterker dan jij? Pas op Gamen en Gokken licht voor, spreekt over en vertelt u over het fenomeen gokken. PoGG weet waar ‘een gokje wagen’ over gaat in verslaving en is op dit gebied preventief bezig op scholen, bij gemeenten en andere instellingen.

Wilt u zelf stoppen met gamen of gokken? Doe een vrijblijvende intake.