Voorlichting aangaande gok- en gameverslaving gebeurt nauwelijks in Nederland. PoGG heeft diverse methoden om uw leerlingen of studenten te wijzen op de risico’s van gamen en gokken. Zo is er de leskist ‘lootbox’ voor de hoogste groepen van het primair onderwijs aangaande gamen en gebruiken we de methode ‘create your own’ in het middelbaar onderwijs. Voor de hoogste jaarlagen in het middelbaar onderwijs en vervolgonderwijs MBO / HBO of universiteit maken we gebruik van de peer-to-peer training ‘op goed geluk.’

Lootbox: de ‘lootbox’, verwijzend naar de verslavende pakketjes met onbekende inhoud die veel games in hun spel stoppen, bevat allerlei interactieve activiteiten en spelletjes waardoor kinderen het verschil tussen ‘gamen’ en ‘gokken’ leren: bij gamen gaat het om vaardigheid, bij gokken om toeval. Zo worden kinderen spelenderwijs gewapend tegen het idee dat het toeval te verslaan is. De lootbox is te huur en te koop, voor meer informatie kunt u mailen of bellen met Pas op gamen en gokken.

‘create your own’, ook ontwikkeld door SPH-studenten en PoGG, bevat allerlei studieopdrachten voor scholieren in de midden of bovenbouw van het middelbaar onderwijs. Door middel van deze opzoekopdrachten, gaan scholieren zelfstandig op zoek naar feiten en fabels rondom gokken. Zo leren zij zichzelf een gezonde houding ten opzichte van gokken aan. Uiteindelijk presenteren de leerlingen hun werkstukken aan elkaar. Voor meer informatie, stuur PoGG een mail of bel.‘Op goed geluk’ is de peer-to-peer-training die speciaal voor en door PoGG is ontwikkeld. Twee studenten bezoeken uw klas of klassen, en geven daar de training ‘op goed geluk’. Deze training is opgebouwd uit de drie elementen die essentieel zijn voor effectieve voorlichting: een verhaal van een ervaringsdeskundige, interactief gegeven door leeftijdsgenoten, met veel eigen inbreng door de leerlingen of studenten zelf. De combinatie van deze drie elementen maakt ‘op goed geluk’ sterk, honderden studenten en scholieren hebben deze training inmiddels gehad! De ‘peers’ die deze training geven, worden door PoGG zelf opgeleid. Voor meer informatie: mail ons of neem telefonisch contact op.

De interactieve Lootbox voor kinderen uit groep 7 en 8.